Пятница
03.05.2024
01:57
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Сухинівська гімназія
Головна » 2015 » Сентябрь » 29 » Тиждень основ безпеки життєдіяльності
13:28
Тиждень основ безпеки життєдіяльності

        З 14 по 18 вересня 2015 року в Сухинівському НВК  проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності з метою профілактичної роботи з дітьми  щодо попередження травматизму, поважного ставлення до безпеки людини; формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя гармонізованих з природними , технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи у соціальному середовищі.

          Статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком.

           І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити безпеку. По можливості її уникнути. А при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них.

           Ось чому, починаючи з дошкільного віку, так важливо формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров'я, виховувати у них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності.

          Кожен день тижня був насичиний різноманітними подіями.

          У дошкільній групі вихователь Аваданій В.М. провела заняття «Вогонь злий і добрий», бесіду «Я сам у дома», розгляд і обговорення малюнків «Гриби отруйні і їстівні».

          Вчитель 1 класу Руденко К.В. для учнів 1-3 класів провела захід «Дорога до школи».

           Вчитель 3 класу Максименко Л.М. для учнів 1-3 класів провела виховну годину «Мандрівка країною безпеки».

          Учні 5-9 класів розширили свої знання під час проведення вікторини «Правила руху велосипедистів». Активними учасниками були Шаблій В.            (5 клас), Патлаєнко Б., (6 клас), Ткаченко І. (7 клас), Шевченко І., Порпленко О. (8 клас), Стрига С., ПрядкоТ. (9 клас).

          Вчителем основ здоров’я Руденко С.М. проведена бесіда «Як поводити себе в екстремальних ситуаціях» серед учнів 5-9 класів.

          В учні 5-9 класів пройшов конкурс на найкращий реферат про шкідливі звички. Переможцями стали Патлаєнко Б. ( кл.),Ткаченко І. (7 кл.), Стрига С. (9 кл.).

          У конкурсі малюнків «Добрий і злий сірничок», «Дитина і вулиця» активними учасниками були Попов О., Коваленко С., (дит. сад), Милокостенко А., Нефьодов А., Пилипенко К. (2 кл.), Денисенко О., Табацька В. (3 кл.), Ярошенко А. (5 кл.), Мартієнко В. (7 кл.), Стрига С. (9 кл.),

 

Переглядів: 477 | Додав: Nata1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: