Воскресенье
28.04.2024
22:04
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Сухинівська гімназія
Головна » 2014 » Октябрь » 13 » Робота пришкільних таборів
12:26
Робота пришкільних таборів

«Дзвіночки» - табір просто «Клас!»

Чудово й радісно у нас!

Дає нам сили і здоров’я,

Прекрасний табір в нашій школі!

          Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером -  це залишитися без казкових емоцій,нових друзів, різноманітних розваг. Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів.  Літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. З 3 червня по 21 червня 2014 р. діяв пришкільний табір «Дзвіночки». У таборі 10 дітей цікаво провели свій час. На скільки цей відпочинок стане для них активним, пізнавальним, пам’ятним багато в чому залежало від організаторів програм відпочинку, які чимало зусиль приклали, щоб діти були щасливими: Руденко Світлана Михайлівна (начальник табору), Максименко Л.М., Руденко К.В. (вихователі). Для працівників табору головним завданням відпочинку дітей стали організація відпочинку школярів, формування прагнення вести здоровий спосіб життя, усвідомлення його важливості, намагання жити у гармонії з природою і собою. Серед видів діяльності – фізично – оздоровча (вироблення санітарно – гігієнічних умінь і навичок, попередження травматизму, порушень у здоров’ї, фізичне загартовування, формування здорового способу життя), навчально – пізнавальна (творча діяльність, оволодіння знаннями про природу).

        У таборі діяв загін «Веселка». Роботою загону керували вихователі, для яких потреби та інтереси дитини понад усе. Виховний процес з дітьми в таборі поєднував відпочинок, працю, спорт, які об’єднували тематичні дні, що проводилися із задоволенням: День відкриття табору, День квітів, День казки, День індіанців, День загадки, День козацтва, День музики, Деньумору, День здоров’я, День детектива, День туриста, День іменинника, День бантика, День закриття табору. Майже кожного дня з вихованцями табору проводилися конкурси, до яких діти завзято готувалися, проводилися різні спортивні змагання. Жодна перемога – чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги. Діти – переможці нагороджувалися призами. Завдяки конкурсній роботі діти з охотою відвідували табір. Діти здійснили цікаві і пізнавальні екскурсії. Переглянули дитячі казки, фільми та мультфільми. Особливі емоції у дітей викликало  проведення спортивних змагань з футболу, настільного тенісу, що проводилися згідно програми роботи табору.

           Все, що сприяло змістовному і цікавому життю в пришкільному таборі стало результатом чіткої, обдуманої роботи колективу вчителів, які вважають, що пришкільний табір – це місце, у якому проходить робота з організації змістовного дозвілля та виховання свідомих громадян незалежної України. Особливу увагу приділяли фізично – оздоровчому, національно – патріотичному вихованню, поваги і шани до народних звичаїв і традицій, краєзнавству. Кожен день у таборі був насичений новими подіями, враженнями, почуттями. За час табірної змвни діти потоваришувалися, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку. Табір зачинив свої двері з радісними, приємними відчуттями від проведеного дозвілля.

Переглядів: 427 | Додав: Nata1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: